Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Benjamin maatilatorin possua "bbq", linssisalaattia ja aiolia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillattu possun kylki maistuu linssisalaatin ja aiolin kanssa. Kokeile Kari Aihisen loistavaa reseptiä.

Ainekset

  • 600-800 g luutonta tuoretta viljapossun kylkeä
  • merisuolaa
  • timjamia
  • valkosipulia
  • sitruunan kuorta
  • lihalientä

Bbq-kastike

  • 10 savustettua shalottisipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 6 tomaattia
  • 200 g pekonia
  • 4 dl tummaa luomukidesokeria
  • 2 ploa coca-colaa
  • 1 dl tummaa balsamicoa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl worchesterchise-kastiketta
  • 4 rkl sinappia (Dijon)
  • 1 l punaviinikastiketta
  • 1/4 nippu tuoretta timjamia
  • 1 sitruunan kuori
  • 3 rkl siirappia
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl piparjuurta
  • 3 rkl tamarindia
  • mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

Kypsennä possunkylkeä lihaliemessä 82-asteisessa uunissa 48 tuntia. Anna jäähtyä.

Leikkaa ylikypsästä possunkyljestä haluamasi kokoisia paloja. Grillaa possuun kauniit grilliraidat ja glaseeraa lopuksi bbq-kastikkeella.

Paahda vielä pintaa rapeaksi kuivalla pannulla.

Kastike: Paista pekoni kattilassa. Lisää ruskistuneen pekonin joukkoon kuoritut ja pilkotut juurekset ja sipulit. Freesaa muutama minuutti ja lisää joukkoon sokeri.

Karamellisoi, kunnes kattilassa ei ole enää yhtään nestettä. Lisää balsamiviinietikka ja punaviini joukkoon ja keitä kokoon.Lisää tomaattipyree ja tomaatit, freesaa muutama minuutti. Lisää loput ainekset ja hauduta paksuksi kastikkeeksi. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan kassleria ja kukkakaalia hiiligrillistä ja olutkastiketta, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiHirvilihapullat tomaattikastikkeessaMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretSiankylkeä coleslaw-salaatin keraMustapippurista porsaanseläkettä ja kurkkuraitaa
PorsaankyljyksetKari AihinenGoGreenVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella