Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Belgialainen kanakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

    Liemi

    • 1 broileri
    • 1 ¼ l vettä
    • ½ purjo
    • 2 porkkanaa
    • 1 keltasipuli

    Keitto

    • 3 dl kermaa
    • 1 porkkana
    • ½ purjo
    • ½ kesäkurpitsa
    • 20 g juuriselleriä

    Tarjoiluun

    • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
    • 2 rkl hienonnettua purjoa
    • 40 pientä perunaa

    Valmistusohje

    1. Liemi: Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi. Kuori sipuli. Huuhdo ja halkaise purjo. Huuhdo porkkanat ja paloittele ne. Laita kanapalat, purjo, porkkana ja sipuli pataan. Kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä niin että liemi vain poreilee kevyesti. Anna poreilla 1 tunti. Nosta kanapalat liemestä, irrota lihat. Siivilöi liemi, jäähdytä ja anna seistä kylmässä yön yli. Säilytä kanapalat kylmässä.

    2. Keitto: Poista rasva, joka on jähmettynyt liemen päälle. Kaada liemi kattilaan ja keitä kokoon kerman kanssa. Kuori ja puhdista porkkana, purjo, kesäkurpitsa ja selleri. Suikaloi kaikki vihannekset erittäin hienoksi. Laita suikaleet keittoon.

    3. Puhdista ja hienonna koristeeksi tuleva purjo, hienonna ruohosipuli. Keitä perunat. Paloittele kananliha hienoiksi viipaleiksi. Asettele kanaviipaleet syville lautasille ja kaada keitto päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa, koristele ruohosipulilla ja purjolla.

    Lisää aiheesta:

    Crème VichyssoiseVasikkablanquette curryn ja kapristen keraVasikkaa kastikkeessa pinaatin ja sellerin keraSuurustettu curry-kanakeittoKanakeitto wakame-levän keraHäränhäntäkeitto
    KanakeittoKeitotKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

    Liemi valmistetaan päivää ennen, jotta ylimääräinen rasva saadaan pois. Tämä resepti on kotoisin Belgiasta, jossa on suosittua viedä koko perhe ravintolaan kun ollaan vapaalla.

    Tuoreimmat aiheesta

    Kanakeitto
    • 15.12.202313:00
      Ehdokkaat vs google

      Jussi Halla-ahon kanakeitto

    • 08.01.202209:00
      Keitot

      Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

    • 23.04.201816:05
      Hellapoliisi

      Hellapoliisin kermainen kanakeitto

    • 18.02.201300:00
      Keitot

      Kanakeitto palsternakalla

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Kanakeitto purjon ja retiisien kera