Béchamelkastike lipeäkalalle
Valkokastikkeeksihan tätä sanotaan, mutta oikea, alkuperäinen nimi on béchamel. Tärkeätä tämän kastikkeen teossa on mm. se, että lisäät suolan vasta aivan lopussa, muuten on vaarana pohjaan palaminen ja/tai kastikkeen juoksettuminen.
Neljälle
- 7 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna maito. Sulata voi toisessa kasarissa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauho.
2. Nosta kasari takaisin liedelle ja ala lisätä maitoa vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpö. Keitä aivan hiljaa 3 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile lipeäkalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut