Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kuudelle

  • 3 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g mansikoita
  • ½ dl sokeria

Tarjoiluun

  • tuoreita mansikoita
  • tuoreita vadelmia
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää itse tanko sekä maito ja puolet sokerista. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna maustua n. 15 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista valkeaksi ja ilmavaksi. Poimi vaniljatangon palat kattilasta.

2. Kaada munaseos lämpimään maitoon. Kuumenna varoen samalla koko ajan puulusikalla sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua, lämpötilan tulee olla 85 astetta. Purista liivatteista vesi ja lisää kattilaan, anna niiden sulaa. Siivilöi seos ja jäähdytä vesihauteessa 20 asteeseen, ei kylmemmäksi, koska silloin se jähmettyy. Vatkaa kerma kevyesti ja kääntele mukaan seokseen vähän kerrallaan.

3. Kaada seos 6 annosvuokaan ja laita jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. Huuhdo, perkaa ja halkaise isot mansikat. Keitä mansikoita ja sokeria muutama minuutti. Sekoita sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi, anna jäähtyä.

Bavaroise tarkoittaa baijerilaista, Baijerista. Tätä ruokalajia kutsutaan myös baijerilaiseksi kreemiksi tai yksinkertaisesti vaniljavanukkaaksi. Bavaroise on erittäin maukasta, mutta vaatii hieman harjoitusta. Tarjoile jääkaappikylmänä.

4. Kasta vuoat nopeasti kuumaan veteen, irrota bavaroiset varoen reunoista ja kumoa lautasille. Koristele mansikkakastikkeella, vadelmilla, viipaloiduilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

Lisää aiheesta:

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen keraLakkajäädykeMustaherukkapannacottaLakkabrûléeTumma suklaamousse appelsiinikastikkeellaKaramellisoidut omenat, kanelimurot ja jäätelö
Makea vanukasGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja