Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bataatti-lihakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • lihaliemi
  • kypsää keittolihaa
  • 1 bataatti
  • 1 tl harissaa
  • 1 tlk punaisia kidneypapuja
  • 2 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaloituina
  • lehtipersiljaa
  • tarjoiluun sitruunalohkoja ja creme fraichea

Valmistusohje

Ota keittoliha työlaudalle ja revi se syiden pituussuunnassa paloiksi. Leikkaa pisimpiä paloja hieman pienemmäksi. Kuori ja leikkaa bataatti noin 2 x 2cm kuutioiksi. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää siihen harissa, valkosipuli ja bataattikuutiot. Pehmennä kuutioita hetken ja lisää lihaliemi ja lihat. Kuumenna keitto kattilassa kiehuvaksi ja lisää tarvittaessa vettä, jos liemi on liian vahvaa. Tarkista myös suolan ja harissan maku. Lisää huuhdellut kidneypavut ja anna kiehua. Kun bataatit ovat kypsiä, lisää joukkoon silputtu persilja ja tarjoa sitruunan ja creme fraichen sekä hyvän leivän kera.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoMaissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto) Mausteinen kanakeittoMinestronekeittoa kanallaKanapata ananaksen ja sokeriherneiden keraJättikatkarapuja ja papuja balsamicon kera
LihakeittoKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto