Bataatti-lihakeitto
Resepti: Meri-Tuuli Lindström
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- lihaliemi
- kypsää keittolihaa
- 1 bataatti
- 1 tl harissaa
- 1 tlk punaisia kidneypapuja
- 2 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaloituina
- lehtipersiljaa
- tarjoiluun sitruunalohkoja ja creme fraichea
Valmistusohje
Ota keittoliha työlaudalle ja revi se syiden pituussuunnassa paloiksi. Leikkaa pisimpiä paloja hieman pienemmäksi. Kuori ja leikkaa bataatti noin 2 x 2cm kuutioiksi. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää siihen harissa, valkosipuli ja bataattikuutiot. Pehmennä kuutioita hetken ja lisää lihaliemi ja lihat. Kuumenna keitto kattilassa kiehuvaksi ja lisää tarvittaessa vettä, jos liemi on liian vahvaa. Tarkista myös suolan ja harissan maku. Lisää huuhdellut kidneypavut ja anna kiehua. Kun bataatit ovat kypsiä, lisää joukkoon silputtu persilja ja tarjoa sitruunan ja creme fraichen sekä hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty nutella-juustokakku