Tomaatit ovat todella maukas lisuke lampaalle, pihveille tai paistetulle kalalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 pihvitomaattia, tai suurta tavallista tomaattia
- suolaa
- 2 dl vaaleaa leipää, murustettuna
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2 tl basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise tomaatit ja koverra sisus. Suolaa tomaatit sisältä ja valuta. Sekoita leivänmurut, persilja, basilika ja valkosipuli kulhossa. Suolaa ja pippuroi, lisää niin paljon öljyä että seoksesta tulee paksua tahnaa.
2. Täytä tomaatit seoksella ja laita uuniin. Tomaattien tulee pehmetä mutta ei haljeta, 20 minuuttia riittänee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.