Balsamicosiirappia ja ananasta

Tuoreen ananaksen kanssa herkutellaan kastikkeella ja jäätelöllä.

Ainekset

  • 1 tuore ananas

Kastike

  • 1 dl vettä
  • 1,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Mittaa kattilaan kaikki kastikkeen ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kokoon kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nosta kattila liedeltä.

Kuori ananas ja poista kova keskiosa esim. omenaporalla. Leikkaa ananas ohuiksi renkaiksi ja levitä ne tasaisesti lautaselle. Valuta kastiketta ananasrenkaiden päälle ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

HUOM! Jos sinulla ei ole vaniljatankoa sekoita sokerin joukkoon 2–3 tl vaniljasokeria.

Parhaat ruokaohjelmat