Balsamicopunajuuret
27.8.2014. Säilö syksyn maut talteen! Kokeile Teresa Välimäen reseptejä. Reseptit kirjasta Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Laura Riihelä, WSOY 2013)
Ainekset
- 1 kg punajuuria
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
Liemi
- 3 dl balsamicoa
- 2 dl vettä
- 2 dl ruokosokeria
- 2 tl kokonaisia mustapippureita
- Lisäksi: puhdas noin 1 litran vetoinen purkki
Valmistusohje
Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuurilohkot uunivuokaan, valuta päälle rypsiöljy ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia eli kunnes sokeri on liuennut. Lado paahtuneet punajuuret purkkiin ja kaada päälle kuuma liemi niin, että punajuuret peittyvät liemeen. Säilytä viileässä. Punajuuret ovat maistuvia jo seuraavana päivänä, mutta säilyvät viileässä 2–3 kuukautta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella