Balsamicolla kruunattu perunavuoka
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 isoa perunaa viipaloituna
- 2 iso sipulia viipaloituna
- korppujauhoja
- parmesaania raastettuna
- 2 tl Ortalli balsamietikkaa tai luomu-balsamietikkaa
- muutama loraus Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
- 1 dl kasvislientä
- 2 dl sieniä, esim. herkkusieniä tai kantarelleja
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Laita aineksia seuraavassa järjestyksessä kerroksittain uunivuokaan: hieman öljyä, perunaa, sipulia, sieniä. Jatka kerrostamista ja sirottele lopuksi korppujauhoja ja parmesaania päälle. Lorauta lisäksi hieman oliiviöljyä päälle.
Lisää vuokaan kasvisliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin.
Kun olet ottanut vuoan uunista, pirskottele balsamiviinietikka perunoiden päälle. Tarjoile hetken vetäytymisen jälkeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka