Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Balsamicolla kruunattu perunavuoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 isoa perunaa viipaloituna
  • 2 iso sipulia viipaloituna
  • korppujauhoja
  • parmesaania raastettuna
  • 2 tl Ortalli balsamietikkaa tai luomu-balsamietikkaa
  • muutama loraus Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 dl sieniä, esim. herkkusieniä tai kantarelleja
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Laita aineksia seuraavassa järjestyksessä kerroksittain uunivuokaan: hieman öljyä, perunaa, sipulia, sieniä. Jatka kerrostamista ja sirottele lopuksi korppujauhoja ja parmesaania päälle. Lorauta lisäksi hieman oliiviöljyä päälle.

Lisää vuokaan kasvisliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin.

Kun olet ottanut vuoan uunista, pirskottele balsamiviinietikka perunoiden päälle. Tarjoile hetken vetäytymisen jälkeen.

Lisää aiheesta:

Kampasimpukat tattisalaattipedilläSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKanapata MarengoLanttugratiinia, tomaattia ja basilikaaKesäpastaSavuporosalaatti
PerunagratiiniPerunakakkuKananmunatonKasvisruokaSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini
  • 14.04.202311:39
    Makkarapata

    Nikkarin vuoka

  • 03.09.202112:37
    Paistettu kala

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 20.08.202115:28
    Uunibroileri

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 16.04.202013:24
    Jauhelihapaistos

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 07.04.202012:33
    Pekka Terävä

    Pekka Terävän perunagratiini