Avokadokeitto muikunmädin ja punasipulin kera
Muikunmätinokareella koristeltu avokadokeitto on erittäin elegantti, ja valmistat sen nopeasti ja helposti. Ellei sinulla ole sauvasekoitinta tai monitoimikonetta, voi muusata avokadon haarukalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l kasvislientä
- 4 avokadoa, kuorittuja ja kivettömiä
- suolaa
- valkopippuria
- 4 rkl hienonnettua punasipulia
- 50 g muikunmätiä
Valmistusohje
1. Keitä liemi. Sekoita avokado ja tilkka lientä tasaiseksi. Lisää seos liemeen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Kaada kuuma avokadoliemi lämmitetyille lautasille tai anna keiton jäähtyä. Aseta keiton keskelle nokare muikunmätiä ja ripottele päälle hienonnettua punasipulia. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti