Muikunmätinokareella koristeltu avokadokeitto on erittäin elegantti, ja valmistat sen nopeasti ja helposti. Ellei sinulla ole sauvasekoitinta tai monitoimikonetta, voi muusata avokadon haarukalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l kasvislientä
- 4 avokadoa, kuorittuja ja kivettömiä
- suolaa
- valkopippuria
- 4 rkl hienonnettua punasipulia
- 50 g muikunmätiä
Valmistusohje
1. Keitä liemi. Sekoita avokado ja tilkka lientä tasaiseksi. Lisää seos liemeen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Kaada kuuma avokadoliemi lämmitetyille lautasille tai anna keiton jäähtyä. Aseta keiton keskelle nokare muikunmätiä ja ripottele päälle hienonnettua punasipulia. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.