Avokadokananpoika
Uunissa kypsennettävä broileri saa paljon makua ja miltei hoitaa itse itsensä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4-6 broilerin rintaleikettä
- suolaa ja pippuria
- vehnäjauhoa
- 3 salottisipulia
- ½ dl sherryviinietikkaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 100 g voita
- 1 iso avokado
- maustekrassia
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta broilerinrinnat suolalla ja pippurilla, kääntele ne sitten jauhossa. Ruskista lihat voissa pannulla noin 10 minuuttia.
2. silppua sipuli ja kuullota se voissa padassa. Siirrä broilerinrinnat pataan, kaada päälle viinietikka ja laita mukaan kuorimattomat valkosipulinkynnet. Peitä pata leivinpaperilla ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
3. Nosta lihat padasta ja keitä lientä kokoon noin puoleen aiemmasta. Ota pata liedeltä ja sekoita voi joukkoon pieninä nokareina. Peitä broilerinrinnat avokadoviipaleilla, kaada kastike päälle ja sirota pinnalle maustekrassia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike