Avokado-suklaakakku

Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 239 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 100 g fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 kpl avokadoa
  • 0.5 rkl sitruunatäysmehua
  • 5 rkl St.Dalfour ananas-mangohilloa
  • 1.5 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta, sokeroimaton
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Päälle

  • 2 kpl avokadoa
  • 1 rkl sitruunatäysmehua
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • elintarvikeväriä, vihreä

Valmistusohje

Vatkaa öljy ja sokerit vaahdoksi.

Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Soseuta hyvin kypsä avokado, mausta sitruunamehulla.

Lisää avokadosose ja hillo öljy-munaseokseen.

Sekoita kuivat ainekset keskenään, kääntele muuhun taikinaan.

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

Päällys:

Soseuta hyvin kypsät avokadot esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu ja sokerit ja anna käydä tasaiseksi tahnaksi. Lisää muutama tippa vihreää elintarvikeväriä, jos haluat väristä syvemmän. Levitä avokadotahna kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!