Avocadosalaatti soijakastikkeella

Ainekset

  • 1 kerä lehtisalaattia
  • 2 kourallista nuorta pinaattia (tai romainesalaattia, jos pinaattia ei ole saatavilla)
  • 1 kourallinen silputtua rucolaa
  • 2 kypsää avocadoa
  • 1 dl paahdettuja mantelilastuja

Kastike

  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria (suolaa)

Valmistusohje

Paahda ensin mantelit ja siemenet erikseen. Huuhtele salaatti ja pinaatin lehdet, poista pinaateista kovat varret ja pienennä kaikki vihreät suupaloiksi. Laita sekoituskulhoon silputun rucolan kanssa. Halkaise avocadot, irroita kypsä liha kuoresta ja kivestä, viipaloi pituussuunnassa suupalan kokoisiksi ja lisää salaattien sekaan.

Tee kastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita se, paahdetut seesaminsiemenet sekä muut kastikkeen ainekset lasissa. Maista tarvitseeko kastike suolaa ja korjaa maku tarvittaessa. Sekoita kastike salaatin muihin aineksiin ja kumoa salaatti tarjoiluastiaan. Koristele mantelinlastuilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!