Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aromaattinen keltainen riisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4½ dl basmatiriisiä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 3 neilikkaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 7 dl vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi, liota sitä noin 20 minuuttia runsaassa vedessä ja valuta kaikki vesi pois. Kuori sipulit, hienonna toinen ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Lämmitä voita kattilassa keskilämmöllä, kunnes se alkaa ruskistua. Lisää valkosipuli ja hienonnettu sipuli ja kuullota sekoittaen, kunnes sipulit alkavat pehmetä ja ruskistua.

3. Lisää riisi ja kurkuma ja sekoita. Lisää vesi, suola, neilikat ja laakerinlehti. Sekoita, kiehauta ja alenna sitten lämpöä mahdollisimman pienelle. Anna riisin hautua hitaasti kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja vesi on imeytynyt täysin. siirrä kattila levyltä ja anna riisin seistä vielä 5 minuuttia kannen alla.

4. Lämmitä öljyä kattilassa tai paistinpannussa. Ruskista sipuliviipaleet rapeiksi. Möyhennä riisiä haarukalla ja levitä pinnalle paistetut sipuliviipaleet juuri ennen tarjoilua.

Intiassa riisiä syödään sekä lisukkeena että kokonaisena ateriana salaatin ja jogurttikastikkeen tai chutneyn kanssa. Riisi valmistetaan harvoin vain vedessä keittämällä: yleensä se maustetaan ja valmistetaan monin eri tavoin. Tämä riisi sopii erityisen hyvin kanaruokien seuraksi.

Lisää aiheesta:

Riisi-linssicurryLammasta vihannessosekeitossaManzo branzatoIntialainen herneriisiSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaLinssicurrya ja pinaattia
LisäkeriisiKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeriisi
  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sitruunariisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Varhaiskaali-riisipaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty riisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Omenainen riisi-ohra lisäke

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rusinariisi kanelin kera