Aromaattinen keltainen riisi

Intiassa riisiä syödään sekä lisukkeena että kokonaisena ateriana salaatin ja jogurttikastikkeen tai chutneyn kanssa. Riisi valmistetaan harvoin vain vedessä keittämällä: yleensä se maustetaan ja valmistetaan monin eri tavoin. Tämä riisi sopii erityisen hyvin kanaruokien seuraksi.

4 annosta

  • 4½ dl basmatiriisiä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 3 neilikkaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 7 dl vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi, liota sitä noin 20 minuuttia runsaassa vedessä ja valuta kaikki vesi pois. Kuori sipulit, hienonna toinen ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Lämmitä voita kattilassa keskilämmöllä, kunnes se alkaa ruskistua. Lisää valkosipuli ja hienonnettu sipuli ja kuullota sekoittaen, kunnes sipulit alkavat pehmetä ja ruskistua.

3. Lisää riisi ja kurkuma ja sekoita. Lisää vesi, suola, neilikat ja laakerinlehti. Sekoita, kiehauta ja alenna sitten lämpöä mahdollisimman pienelle. Anna riisin hautua hitaasti kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja vesi on imeytynyt täysin. siirrä kattila levyltä ja anna riisin seistä vielä 5 minuuttia kannen alla.

4. Lämmitä öljyä kattilassa tai paistinpannussa. Ruskista sipuliviipaleet rapeiksi. Möyhennä riisiä haarukalla ja levitä pinnalle paistetut sipuliviipaleet juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!