Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera

Anna miedolle parsalle nostetta nopeasti ja hienostuneesti aasialaistyylisellä cashewpähkinöiden, inkiväärin ja soijadipin yhdistelmällä.

Neljälle

  • 400 g vihreää parsaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 75 g paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 rkl japanilaista soijaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua

Dippi

  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista parsat ja leikkaa pois kuiva kantaosa. Halkaise parsat pituussuuntaan. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini, purista mehu ja raasta kuori hienoksi.

2. Kuumenna maapähkinäöljy wokkipannussa. Wokkaa parsoja ja inkivääriä n. 3 minuuttia. Lisää cashewpähkinät, appelsiininkuori, soija ja seesamiöljy, paista vielä 1 minuutti. Lisää appelsiinimehu.

3. Sekoita soija ja seesamiöljy dippikastikkeeksi. Tarjoile parsat sekä dippikastike erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
    MasterChef Suomi

    Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja