Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera

Anna miedolle parsalle nostetta nopeasti ja hienostuneesti aasialaistyylisellä cashewpähkinöiden, inkiväärin ja soijadipin yhdistelmällä.

Neljälle

  • 400 g vihreää parsaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 75 g paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 rkl japanilaista soijaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua

Dippi

  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista parsat ja leikkaa pois kuiva kantaosa. Halkaise parsat pituussuuntaan. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini, purista mehu ja raasta kuori hienoksi.

2. Kuumenna maapähkinäöljy wokkipannussa. Wokkaa parsoja ja inkivääriä n. 3 minuuttia. Lisää cashewpähkinät, appelsiininkuori, soija ja seesamiöljy, paista vielä 1 minuutti. Lisää appelsiinimehu.

3. Sekoita soija ja seesamiöljy dippikastikkeeksi. Tarjoile parsat sekä dippikastike erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja