Appelsiinisorbetti

Tämä on juhlava ja pirteän hapan jälkiruoka, joka tarjoillaan appelsiininkuorista. Jälkiruoan voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen.

Kahdeksalle

  • 8 appelsiinia
  • 2 sitruunaa
  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • hieman appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa hedelmät. Leikkaa appelsiineista ”hattu” pois, purista mehu ja vedä pois kalvot niin että kuoret pysyvät kokonaisina. Raasta sitruunoiden kuoret ja purista mehu.

2. Keitä vesi, sokeri ja sitruunankuori sakeaksi sokeriliemeksi. Siivilöi liemi ja sekoita siihen sitten 2 dl appelsiinimehua sekä sitruunamehu. Laita pakkaseen ja vatkaa massaa muutamaan otteeseen pakastamisen aikana.

3. Penslaa appelsiininkuoret ulkopuolelta sulatetulla marmeladilla ja kierittele ne sokerissa. Täytä kuoret sorbetilla ja laita taas pakkaseen tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.