Appelsiinintuoksuiset aamiaissämpylät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667848/landscape16_9/515/290/cddbdfce5dba225d37379efa92286ab7/VQ/933490-3284.jpg)
Appelsiinimehu taikinassa antaa leivälle hyvän maun. Jos haluat vielä voimistaa sitä, raasta hiukan appelsiininkuorta taikinaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
20 sämpylää
- 4,5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 0,5 dl appelsiinimehutiivistettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 9 dl grahamjauhoa
- n. 4 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina kunnolla, jaa kahtia ja pyöritä kaksi pitkää säiettä, leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista pyöreitä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperille pellille. Nostata 20 minuuttia.
3. Kuumenna uni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä uunista otettuasi. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka