Appelsiinintuoksuiset aamiaissämpylät

Appelsiinimehu taikinassa antaa leivälle hyvän maun. Jos haluat vielä voimistaa sitä, raasta hiukan appelsiininkuorta taikinaan.

20 sämpylää

  • 4,5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 0,5 dl appelsiinimehutiivistettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 9 dl grahamjauhoa
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kunnolla, jaa kahtia ja pyöritä kaksi pitkää säiettä, leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista pyöreitä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperille pellille. Nostata 20 minuuttia.

3. Kuumenna uni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä uunista otettuasi. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!