Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinintuoksuiset aamiaissämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Appelsiinimehu taikinassa antaa leivälle hyvän maun. Jos haluat vielä voimistaa sitä, raasta hiukan appelsiininkuorta taikinaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

20 sämpylää

  • 4,5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 0,5 dl appelsiinimehutiivistettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 9 dl grahamjauhoa
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kunnolla, jaa kahtia ja pyöritä kaksi pitkää säiettä, leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista pyöreitä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperille pellille. Nostata 20 minuuttia.

3. Kuumenna uni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä uunista otettuasi. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.

Lisää aiheesta:

PomeranssileipäKuitusämpylätAamiaisgrahamsämpylätRukiinen saksanpähkinäleipäSaksalainen olutleipäSeesami-aamiaissämpylät
SämpylätKananmunatonLaktoositonKasvisruokaBrunssiLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät