Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiininmakuinen peuransatula

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Upea juhlaruoka, jossa peuranliha saa hienon maun, kun sitä on penslattu appelsiinimehulla paistamisen aikana.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1,5 kg peuransatulaa
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl lihalientä
  • 3 appelsiinia
  • 1 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihan pintaan mausteet. Nosta liha ritilälle uunipannun päälle. Tiputtele hieman öljyä lihan päälle ja kaada lihaliemi uunipannuun.

2. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Sijoita liha juuri uunin keskitason alapuolelle. Purista yhden appelsiinin mehu ja sekoita fariinisokerin kanssa. Penslaa seoksella lihaa silloin tällöin paistamisen aikana. Paista kunnes lihan lämpötila on 65-70 astetta.

3. Leikkaa liha irti luusta. Viipaloi liha ja aseta takaisin luun päälle. Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

KuusenhavukananpoikaItalialainen lampaanpaistiMausteinen kinkkupaistiSitruunahaudutettua porsastaKaurispaisti punaviinikastikkeellaHirven hapanpaisti
RiistaKananmunatonLaktoositonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera