Appelsiininmakuinen peuransatula

Upea juhlaruoka, jossa peuranliha saa hienon maun, kun sitä on penslattu appelsiinimehulla paistamisen aikana.

Kuudelle

  • 1,5 kg peuransatulaa
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl lihalientä
  • 3 appelsiinia
  • 1 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihan pintaan mausteet. Nosta liha ritilälle uunipannun päälle. Tiputtele hieman öljyä lihan päälle ja kaada lihaliemi uunipannuun.

2. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Sijoita liha juuri uunin keskitason alapuolelle. Purista yhden appelsiinin mehu ja sekoita fariinisokerin kanssa. Penslaa seoksella lihaa silloin tällöin paistamisen aikana. Paista kunnes lihan lämpötila on 65-70 astetta.

3. Leikkaa liha irti luusta. Viipaloi liha ja aseta takaisin luun päälle. Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!