Appelsiininmakuinen peuransatula

Upea juhlaruoka, jossa peuranliha saa hienon maun, kun sitä on penslattu appelsiinimehulla paistamisen aikana.

Kuudelle

  • 1,5 kg peuransatulaa
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl lihalientä
  • 3 appelsiinia
  • 1 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero lihan pintaan mausteet. Nosta liha ritilälle uunipannun päälle. Tiputtele hieman öljyä lihan päälle ja kaada lihaliemi uunipannuun.

2. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Sijoita liha juuri uunin keskitason alapuolelle. Purista yhden appelsiinin mehu ja sekoita fariinisokerin kanssa. Penslaa seoksella lihaa silloin tällöin paistamisen aikana. Paista kunnes lihan lämpötila on 65-70 astetta.

3. Leikkaa liha irti luusta. Viipaloi liha ja aseta takaisin luun päälle. Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.