Tämä helposti ja nopeasti valmistuva pastaruoka maistuu raikkaalta appelsiinilta. Juhlavaa pastaherkkua arvostavat myös nuorimmat ruokailijat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 annosta perhospastaa
- ½ purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 punaista paprikaa
- 2 kesäkurpitsaa
- 1 rkl ruokaöljyä
- 3 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- ½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
- 1 nippu tuoretta basilikaa
- suolaa ja pippuria
- 700 g lohifilee
- 1 dl parmesaaniraastetta
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa paprikat ja purjo suikaleiksi, kesäkurpitsa kuutioiksi. Kuullota kasviksia paistinpannulla öljyssä. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää kanaliemi ja kerma. Keitä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Hienonna basilika. Lisää kastikkeeseen appelsiinimehu ja mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa lohifilee kuutioiksi. Lisää lohikuutiot kastikkeeseen ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Tarjoa heti vastakeitetyn pastan, raastetun parmesaanijuuston ja vastajauhetun mustapippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.