Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiininen liha-makkara-papu-sipulipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 kg luutonta naudanlapaa
  • 150 g riimisuolattua siansivua viipaleina
  • 1 dl kuivattuja isoja, valkoisia papuja
  • (tai 3 dl keitettyjä)
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl tummaa häränlihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 10 salottisipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoa + vesitilkka
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 appelsiini

Valmistusohje

1a. Edellisenä päivänä: jos käytät kuivattuja isoja, valkoisia papuja, niitä on liotettava 10 tuntia.

1b. Leikkaa liha kuutioiksi. Poista siansivusiivuista kamara ja leikkaa läskiviipaleet suikaleiksi. Ruskista lihakuutiot erissä ja lopuksi läskisuikaleet. Siirrä lihat pataan. Samoin liotetut pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Purista sekaan valkosipulinkynnet ja lisää myös laakerinlehdet. Kaada joukkoon lihaliemi, viini ja sekoita mukaan tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa 45 minuuttia.

2. Ryöppää sipulit ja kuori ne. Ruskista varoen öljyssä. Lisää sipulit pataan ja keitä vielä 15 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa.

Naudanliha, siansivu ja valkoiset pavut sointuvat loistavasti yhteen. Kun vielä lisätään mausteista makkaraa, salottisipuleita ja appelsiinia, talvinen makusinfonia on aisteja hivelevä. Keitä jasmiiniriisiä lisäkkeeksi, niin huumaannut tuoksuista.

3. Pese appelsiini ja suikaloi kuori, säästä suikaleet tarjoiluun. Purista appelsiinista mehu. Sekoita vehnäjauho vesitilkkaan ja suurusta pata sillä. Lisää appelsiinimehu. Jos käytät valmiiksi keitettyjä papuja, lisää ne tässä vaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 5 minuuttia. Sirottele pinnalle appelsiininkuoriraaste juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssaBurgundin pataVahva häränliha-papupataBurgundin pataaHirvipataa voissa paistettujen sienten keraHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
MakkarapataKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata
  • 14.04.202311:39
    Makkara

    Nikkarin vuoka

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vihannespata arkimakkaralle

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kaali- ja makkarapata

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Tulinen makkarapata kikherneiden kera