Appelsiinihyytelö viinirypäleillä
Miellyttävää ja hyvää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl puristettua appelsiinimehua
- 3 kokonaista appelsiinia
- ½ sitruunan mehu
- 4 liivatelehteä
- 1 terttu viinirypäleitä, puolikkaina
- 2 dl kuohukermaa
- halutessasi, sokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiininkuoresta muutama todella ohut suikale koristeeksi ennen kuin kuorit appelsiinit ja leikkaat ne kalvottomiksi lohkoiksi.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä, anna jäähtyä.
3. Sekoita appelsiinimehu ja sitruunamehu, lisää halutessasi hieman sokeria. Lisää liivate ja sekoita. Jaa hedelmät kulhoihin, kaada liemi päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Tarjoile kermavaahtonokareen ja muutaman appelsiininkuorisuikaleen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan