Appelsiinihyytelö viinirypäleillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680478/landscape16_9/515/290/1602d99843548238cb860715e4bbb84c/OD/1004761-5932.jpg)
Miellyttävää ja hyvää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl puristettua appelsiinimehua
- 3 kokonaista appelsiinia
- ½ sitruunan mehu
- 4 liivatelehteä
- 1 terttu viinirypäleitä, puolikkaina
- 2 dl kuohukermaa
- halutessasi, sokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiininkuoresta muutama todella ohut suikale koristeeksi ennen kuin kuorit appelsiinit ja leikkaat ne kalvottomiksi lohkoiksi.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä, anna jäähtyä.
3. Sekoita appelsiinimehu ja sitruunamehu, lisää halutessasi hieman sokeria. Lisää liivate ja sekoita. Jaa hedelmät kulhoihin, kaada liemi päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Tarjoile kermavaahtonokareen ja muutaman appelsiininkuorisuikaleen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka