Appelsiinihyydyke

Jos haluat jälkiruoaksi jotain kirpeän raikasta, kannattaa kokeilla appelsiinihyydykettä. Muista, että hyydyke saa jähmettyä jääkaapissa kaksi tuntia ennen tarjoamista.

4 annosta

  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit, purista kaksi appelsiinia mehuksi ja raasta niiden kuori. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä appelsiinimehutilkassa. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Pane keltuaiset kulhoon ja jätä odottamaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää appelsiinien kuoriraaste ja mehu sekä sulatetut liivatelehdet. Vatkaa vielä hetken ajan. Lisää kerma- ja valkuaisvaahto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada hyydykeseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

3. Kuori kolmas appelsiini. Leikkaa kuori ohuiksi ja poista koristeluun käytettävistä lohkoista kalvot. Keitä kuorisuikaleita minuutti ja säästä ne koristeluun. Koristele kylmä ja jähmettynyt hyydyke appelsiinilohkoilla ja kuorisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.