Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinihyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 appelsiinia
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit, purista kaksi appelsiinia mehuksi ja raasta niiden kuori. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä appelsiinimehutilkassa. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Pane keltuaiset kulhoon ja jätä odottamaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää appelsiinien kuoriraaste ja mehu sekä sulatetut liivatelehdet. Vatkaa vielä hetken ajan. Lisää kerma- ja valkuaisvaahto ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada hyydykeseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

3. Kuori kolmas appelsiini. Leikkaa kuori ohuiksi ja poista koristeluun käytettävistä lohkoista kalvot. Keitä kuorisuikaleita minuutti ja säästä ne koristeluun. Koristele kylmä ja jähmettynyt hyydyke appelsiinilohkoilla ja kuorisuikaleilla.

Jos haluat jälkiruoaksi jotain kirpeän raikasta, kannattaa kokeilla appelsiinihyydykettä. Muista, että hyydyke saa jähmettyä jääkaapissa kaksi tuntia ennen tarjoamista.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeAppelsiini-suklaahyydykePassionhedelmäjäädykeHedelmäsalaattia ja sitruunahyydykettäTumma suklaamousse appelsiinikastikkeellaAppelsiinifromage
HyydykeGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke