Appelsiinibroileri
Vaihtele broileriruokiasi ihanilla sitrusmauilla. Jos sinulla on kotona tuoretta rosmariinia, pane ihmeessä pari oksaa sitä mukaan paistokseen, rosmariini sopii mahtavasti appelsiininmakuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 5 appelsiinia
- 2 dl kanalientä
- 2 tl hunajaa
- arrowjuurta
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta broilerinpalat ja pane ne voideltuun uunivuokaan. Kuori 4 appelsiinia ja jaa ne kalvottomiksi lohkoiksi. Purista mehu viimeisestä appelsiinista. Asettele puolet appelsiiniviipaleista broilerinlihojen päälle.
2. Paista lihoja uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Valele niitä 15 minuutin jälkeen puolella kanaliemellä ja ½ desillä appelsiinimehua.
3. Keitä kokoon kasarissa loppu kanaliemi ja appelsiinimehu yhdessä noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää siihen paistoliemi broileripaistoksesta sekä hunaja, suurusta arrowjuurella. Kaada kastike kanapalojen päälle, koristele lopuilla appelsiiniviipaleilla ja mahdollisesti ryöpätyillä appelsiinikuorisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Kurpitsapiiras