Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiini-pomeranssimarmeladi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Yksi annos

  • 1 kg appelsiineja
  • 500 g pomeransseja
  • 5 dl vettä
  • 1 ps keltaista Melatin-pektiiniä
  • 1 kg sokeria

Valmistusohje

1. Suikaloi kahden appelsiinin ja yhden pomeranssin kuori. Ole tarkkana, ettei valkoista kerrosta tule mukaan. Kuori loput hedelmät ja leikkaa ne paloiksi. Yhdistä kuorisuikaleet ja hedelmäpalat ja hienonna ne koneella karkeahkoksi soseeksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle vesi, anna vetäytyä yön yli.

2. Keitä seosta hiljaa noin 30 minuuttia. Sekoita 1/3 sokerista ja pektiini yhteen ja hämmennä hedelmäkeitokseen. Nosta lämpöä ja keitä voimakkaasti yksi minuutti. Sekoita joukkoon loput sokerista ja keitä jälleen yksi minuutti.

3. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja täytä hyvin puhdistetut, kuumat lasipurkit marmeladilla. Sulje tiivisti ja säilytä viileässä.

Tunnemme parhaiten aromikkaan pomeranssinkuorijauheen mausteena esim. piparkakuissa, mutta kyllä kauppoihin tulee silloin tällöin tuoreitakin pomeranssi-hedelmiä, sitrushedelmiä nekin. Kannattaa tehdä silloin ihanaa marmeladia, niin englantilaista ja hieman bitteriä.

Lisää aiheesta:

Mansikkakiisseli ja lasi maitoaMangosorbettiSitrusmarmeladiAppelsiinihyytelö viinirypäleilläViilentävä melonisorbettiGratinoitua viinivaahtoa ja hedelmiä
MarmeladiKananmunatonGluteenitonLaktoositonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marmeladi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-pomeranssimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitrusmarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Punasipulimarmeladi