Appelsiini-pomeranssimarmeladi

Tunnemme parhaiten aromikkaan pomeranssinkuorijauheen mausteena esim. piparkakuissa, mutta kyllä kauppoihin tulee silloin tällöin tuoreitakin pomeranssi-hedelmiä, sitrushedelmiä nekin. Kannattaa tehdä silloin ihanaa marmeladia, niin englantilaista ja hieman bitteriä.

Yksi annos

  • 1 kg appelsiineja
  • 500 g pomeransseja
  • 5 dl vettä
  • 1 ps keltaista Melatin-pektiiniä
  • 1 kg sokeria

Valmistusohje

1. Suikaloi kahden appelsiinin ja yhden pomeranssin kuori. Ole tarkkana, ettei valkoista kerrosta tule mukaan. Kuori loput hedelmät ja leikkaa ne paloiksi. Yhdistä kuorisuikaleet ja hedelmäpalat ja hienonna ne koneella karkeahkoksi soseeksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle vesi, anna vetäytyä yön yli.

2. Keitä seosta hiljaa noin 30 minuuttia. Sekoita 1/3 sokerista ja pektiini yhteen ja hämmennä hedelmäkeitokseen. Nosta lämpöä ja keitä voimakkaasti yksi minuutti. Sekoita joukkoon loput sokerista ja keitä jälleen yksi minuutti.

3. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja täytä hyvin puhdistetut, kuumat lasipurkit marmeladilla. Sulje tiivisti ja säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat