Appelsiini-pomeranssimarmeladi
Tunnemme parhaiten aromikkaan pomeranssinkuorijauheen mausteena esim. piparkakuissa, mutta kyllä kauppoihin tulee silloin tällöin tuoreitakin pomeranssi-hedelmiä, sitrushedelmiä nekin. Kannattaa tehdä silloin ihanaa marmeladia, niin englantilaista ja hieman bitteriä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Yksi annos
- 1 kg appelsiineja
- 500 g pomeransseja
- 5 dl vettä
- 1 ps keltaista Melatin-pektiiniä
- 1 kg sokeria
Valmistusohje
1. Suikaloi kahden appelsiinin ja yhden pomeranssin kuori. Ole tarkkana, ettei valkoista kerrosta tule mukaan. Kuori loput hedelmät ja leikkaa ne paloiksi. Yhdistä kuorisuikaleet ja hedelmäpalat ja hienonna ne koneella karkeahkoksi soseeksi. Siirrä kulhoon ja kaada päälle vesi, anna vetäytyä yön yli.
2. Keitä seosta hiljaa noin 30 minuuttia. Sekoita 1/3 sokerista ja pektiini yhteen ja hämmennä hedelmäkeitokseen. Nosta lämpöä ja keitä voimakkaasti yksi minuutti. Sekoita joukkoon loput sokerista ja keitä jälleen yksi minuutti.
3. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja täytä hyvin puhdistetut, kuumat lasipurkit marmeladilla. Sulje tiivisti ja säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti