Antti Vahteran Rydbergin pihvi
Miehekäs pyttipannu antaa nälälle kyytiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g naudan sisäfileetä
- 4-6 isoa jauhoista perunaa (Rosamunda)
- 1 sipuli
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- voita paistamiseen
- 4 munankeltuaista
- 0,5 dl silputtua persiljaa
Valmistusohje
Lisukkeena tulista sinappia, suolakurkkua ja erikkapunajuuria.
Kuori perunat ja leikkaa sentin kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa liha saman kokoisiksi kuutioiksi. Keitä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Siivilöi vesi perunoista ja kuivaa hyvin.
Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota paistinpannulla kullankeltaiseksi. Paista perunat kauniin ruskeiksi. Paista lopuksi lihat nopeasti kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi niin, että liha jää puolikypsäksi.
Asettele lautasille perunat, sipuli ja liha kauniisti ryhmittäin. Erottele kananmunista keltuaiset, lisää keltuaiset puolikkaisiin munankuoriin ja nosta lautasten keskelle. Ripottele annosten päälle persiljaa. Tarjoile erikseen tulista sinappia, suolakurkkua ja etikkapunajuuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti