Antti Vahteran paistetut ja marinoidut silakkapihvit

Herkullisella reseptillä silakkapihveihin saa uudenlaista twistiä.

Ainekset

  • 600 g silakkafileetä

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl dijon-sinappia
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 100 g anjovisfileitä
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • 3 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kermaviili, smetana, kerma, sinappi ja ruohosipulisilppu. Lisää sekaan pitkittäin ohueksi suikaloidut anjovisfileet liemineen ja kylmässä vedessä nopeasti huuhdotut ja paperilla kuivatut silakkafileet. Mausta pippurilla ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna silakoiden mehustua kastikkeessa jääkaapissa vuorokauden ajan.

Nostele puolet silakkafileistä nahkapuoli korppujauhotetulle leivinpaperille, lisää fileiden päälle kastikkeesta ja makukastiketta. Lisää loput fileet kanneksi nahkapuoli ylöspäin. Lisää pinnalle runsaasti korppujauhoa.

Paista silakkapihvit voissa rapeiksi molemmin puolin. Tarjoile samettisen perunamuhennoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat