Antti Vahteran paistetut ja marinoidut silakkapihvit

Herkullisella reseptillä silakkapihveihin saa uudenlaista twistiä.

Ainekset

  • 600 g silakkafileetä

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl dijon-sinappia
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 100 g anjovisfileitä
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • 3 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kermaviili, smetana, kerma, sinappi ja ruohosipulisilppu. Lisää sekaan pitkittäin ohueksi suikaloidut anjovisfileet liemineen ja kylmässä vedessä nopeasti huuhdotut ja paperilla kuivatut silakkafileet. Mausta pippurilla ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna silakoiden mehustua kastikkeessa jääkaapissa vuorokauden ajan.

Nostele puolet silakkafileistä nahkapuoli korppujauhotetulle leivinpaperille, lisää fileiden päälle kastikkeesta ja makukastiketta. Lisää loput fileet kanneksi nahkapuoli ylöspäin. Lisää pinnalle runsaasti korppujauhoa.

Paista silakkapihvit voissa rapeiksi molemmin puolin. Tarjoile samettisen perunamuhennoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!