Annan mustaleipä
Julkaistu
Tämä on erittäin helppo leipä leipoa ja todella herkullista. Englannissa tätä kutsutaan nimellä soda bread. Se menee yleensä kuin kuumille kiville, eikä syöjä tule ajatelleeksikaan, että se on terveellistäkin!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
2 leipään
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl karkeita ruisjauhoja
- 1 ½ dl vehnä- tai kauraleseitä
- 2 dl vehnänalkioita
- 2 dl vehnärouhetta
- 5 dl grahamjauhoja
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl leipämaustetta
- 5 tl soodaa
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 l kevytviiliä
- 1 dl rusinoita
- ½ dl neutraalia öljyä
- ½ dl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää siirappi, kevytviili ja rusinat. Sekoita kunnolla.
2. Ota kaksi pitkulaista leipävuokaa, tai iso, pyöreä vuoka. Öljyä ne sisäpuolelta ja ”leivitä” seesaminsiemenillä.
3. Kaada taikina vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa 2 tuntia, uunin alatasolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan