Ann-Marin keitto
Tämä on arkisuosikki. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on oiva apu tämän sileän, hyvänmakuisen keiton teossa. Ellet halua pelkkää kasvisruokaa, laita lisäksi voileipiä lihaleikkelein.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 isoa perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 pieni purjo
- 2 rkl voita
- 1 tl kuivattua timjamia
- 4 kypsää tomaattia
- 1 l vettä
- 1 vihannesliemikuutio
- 250 g parsakaalin kukintoja
- 2 dl juustoraastetta
- 2 tl oreganoa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo, leikkaa paloiksi. Paista purjoa voissa padassa. Mausta timjamilla.
2. Murskaa tomaatit ja kaada ne pataan veden kera, kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio, porkkanat ja perunat. Keitä vihannekset pehmeiksi.
3. Soseuta keitto vähän kerrallaan, kaada takaisin pataan. Hienonna parsakaalikimput ja keitä pehmeäksi keitossa. Sekoita juustoraaste ja oregano ja lisää keittoon. Tarjoile hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan