Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankkasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mehukas ankkasalaatti maustuu pippureilla, oliiveilla ja vinaigrettella.

Ainekset

  • 2 friseesalaattia
  • 1 ankan rintafilee
  • suolaa
  • kolmen pippurin sekoitusta: mustapippuria, guinean- eli maniquet-pippuria ja anispippuria
  • tuoretta timjamia
  • ½ dl mustia oliiveja

Vinaigrette

  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • hyppysellinen tuoretta timjamia

Lisäksi

  • oliiviöljyä
  • pippuria
  • timjamia

Valmistusohje

Pese ja linkoa salaatti.

Viiltele fileen rasvapuolelle ohuita viiltoja. Suolaa ja pippuroi rintafilee; pippuria molemmin puolin, rasvapuolelle ei tarvitse suolaa. Hiero pintaan myös timjami.

Paista filettä kuivalla, kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Valele lihaa jatkuvasti nahasta irtoavalla rasvalla. Kun nahan pinta alkaa olla rapea ja ruskistunut, käännä filee ja paistele vielä muutama minuutti jatkuvasti rasvalla valellen.

Nosta liha ritilälle, peitä foliolla ja anna vetäytyä ainakin 8 minuuttia. Nyrkkisääntö: jos lihaa on paistettu 5 minuuttia, sen annetaan vetäytyä saman verran. Näin lihasnesteet pysyvät lihan sisällä.

Tee lämmin vinaigrette. Heitä paistorasva pois pannulta ja kaada kuumalle pannulle sitruunamehu, etikka ja hunaja. Sekoita. Mausta valkosipulilla ja timjamilla ja laita myös oliivit pannulle.

Asettele salaatti tarjoiluastialle ja jaa päälle mustat oliivit. Viipaloi filee 3–4 mm:n paksuisiksi siivuiksi ja asettele salaatin päälle. Voit lorauttaa hieman oliiviöljyä vielä vinaigretten sekaan ja ripotella pippuria ja timjamia salaatin päälle.

Kaada lämmin vinaigrette salaatin ja fileiden päälle ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun reseptiLammaspatéLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaBurgundin pataUunilammascurryPatee oliivien kera
LihasalaattiAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ankkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Thaisalaattia pihvilihalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Siankylkisalaatti krutongeilla