Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankkaa rypälekastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hedelmät sopivan ankan kaveriksi mainiosti.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ankka
  • omenalohkoja ja viinirypäleitä lisukkeeksi
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • ½ pkt pekonia, suikaleina
  • 2 ½ dl porkkanaa, sipulia, juuriselleriä hienonnettuina
  • 1 ½ dl herkkusieniä, hienonnettuina
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • 2 ½ dl kanalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Jaa ankka rinta- ja koipipaloiksi. Mausta ne ja paista kypsiksi uunin keskitasolla.

2. Paista sillä aikaa hienonnetut vihannekset ja pekoni padassa voissa. Puuteroi päälle jauhot, lisää liemi ja hauduta 15 minuuttia.

3. Soseuta kastike. Kuumenna se uudestaan kiehuvaksi. Lisää pari ruokalusikallista ankan paistolientä sekä viini. Lisää tomaattipyree, mausta mausteilla. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois.

4. Paloittele ankanrinnat ja laita siivut vadille jaettujen koipien kera. Kaada päälle kastike. Koristele viinirypäleillä ja paistetuilla omenalohkoilla.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaBroileria ja herkkusieniäPaistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaKananpoika valkoviinikastikkeessaPatee oliivien keraAnkanrintaa viinimarjakastikkeessa
AnkkaaKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa