Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 ankanrintaa à 350 g

Keittoliemi

  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • 1 rkl kokonaisia, vihreitä kardemummansiemeniä
  • 4 kokonaista tähtianista
  • 3 kokonaista kanelitankoa, à 5 cm
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl raakasokeria
  • ½ dl japanilaista soijaa
  • 2 l vettä

Nuudelisalaatti

  • 200 g sobanuudeleita
  • 1 kurkku
  • 2 kevätsipulia

Soijakastike

  • 2 appelsiinia
  • 2 limeä
  • ½ dl japanilaista soijaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 punainen chili
  • ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Puhdista ankanrinnoista jänteet ja liika rasva. Leikkaa nahkaan ruudukko terävällä veitsellä ja laita lihat kylmään paistinpannuun nahka alaspäin. Kuumenna miedolla lämmöllä ja paista nahkapuolta 10-15 minuuttia. Kaada paistamisen aikana sulava rasva pannulta sitä mukaa kun sitä kertyy. Kuumenna lämpöä kun nahka on kauniin värinen, suolaa lihapuoli. Käännä ankanrintoja ja paista lihapuolta 30 sekuntia. Ota pannusta ja anna levätä.

Tässä tarjoilemme kiinalaista ankkaa, joka on keitetty maukkaassa liemessä japanilaisten tattarinuudeleiden kera. Liemi keitetään kokoon mausteiseksi, tuoksuvaksi ja läpinäkyväksi. Tämän jälkeen se penslataan kylmän ankanlihan päälle. Ankanrinnat voi hyvin valmistella päivää ennen tarjoilua. Käytä mielellään muscovadosokeria liemeen.

2. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kaada 2 l vettä viiden litran pataan ja lisää neilikat, kardemumma, tähtianis, kaneli, inkivääri, riisiviinietikka, sokeri ja soija. Kuumenna kiehuvaksi ja pistä paistolämpömittari toiseen ankanrinnoista, laita molemmat liemeen. Keitä varoen kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Nosta ankanrinnat liemestä ja laita ne jääkaappiin. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 2 dl. Siivilöi ja jäähdytä liemi, laita se pakastepussiin ja lisää ankanrinnat pussiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Laita ankanrinnat nahkapuoli leikkuulautaa vasten ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.

3. Soijakastike: Purista appelsiineista ja limeistä mehu. Sekoita mehut soijan ja seesamiöljyn kanssa kastikkeeksi. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita silppu ja seesaminsiemenet kastikkeeseen.

4. Keitä sobanuudelit al dente -suolatussa vedessä. Kaada vesi pois lävikön avulla ja huuhdo nuudelit kylmiksi. Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi kurkku tulitikun kokoisiksi paloiksi. Laita kurkku ja nuudelit kulhoon, kaada päälle soijakastike ja sekoita hyvin. Suikaloi kevätsipulit, mausta ankkaviipaleet suolalla ja pippurilla. Asettele salaatti neljälle lautaselle, salaatin päälle ankkaa ja koristele kevätsipulilla.

Lisää aiheesta:

Vietnamilainen nuudelisalaattiHummerisalaatti appelsiinin ja curryn keraHäränliemi ja frikadellitAnkanrintaa sienirisoton ja portviinisipulien keraJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraUdo-nuudelit, kananpoikaa ja vihanneksia
KiinalaistaAnkkaaLiharuokaKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kiinalaista
  • 05.01.201512:21
    Tortillat

    Kevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa!

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Hoisin ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Pekingin ankka

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofu-nuudelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla