Ankkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera

Tässä tarjoilemme kiinalaista ankkaa, joka on keitetty maukkaassa liemessä japanilaisten tattarinuudeleiden kera. Liemi keitetään kokoon mausteiseksi, tuoksuvaksi ja läpinäkyväksi. Tämän jälkeen se penslataan kylmän ankanlihan päälle. Ankanrinnat voi hyvin valmistella päivää ennen tarjoilua. Käytä mielellään muscovadosokeria liemeen.

Neljälle

  • 2 ankanrintaa à 350 g

Keittoliemi

  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • 1 rkl kokonaisia, vihreitä kardemummansiemeniä
  • 4 kokonaista tähtianista
  • 3 kokonaista kanelitankoa, à 5 cm
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl raakasokeria
  • ½ dl japanilaista soijaa
  • 2 l vettä

Nuudelisalaatti

  • 200 g sobanuudeleita
  • 1 kurkku
  • 2 kevätsipulia

Soijakastike

  • 2 appelsiinia
  • 2 limeä
  • ½ dl japanilaista soijaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 punainen chili
  • ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Puhdista ankanrinnoista jänteet ja liika rasva. Leikkaa nahkaan ruudukko terävällä veitsellä ja laita lihat kylmään paistinpannuun nahka alaspäin. Kuumenna miedolla lämmöllä ja paista nahkapuolta 10-15 minuuttia. Kaada paistamisen aikana sulava rasva pannulta sitä mukaa kun sitä kertyy. Kuumenna lämpöä kun nahka on kauniin värinen, suolaa lihapuoli. Käännä ankanrintoja ja paista lihapuolta 30 sekuntia. Ota pannusta ja anna levätä.

2. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kaada 2 l vettä viiden litran pataan ja lisää neilikat, kardemumma, tähtianis, kaneli, inkivääri, riisiviinietikka, sokeri ja soija. Kuumenna kiehuvaksi ja pistä paistolämpömittari toiseen ankanrinnoista, laita molemmat liemeen. Keitä varoen kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Nosta ankanrinnat liemestä ja laita ne jääkaappiin. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 2 dl. Siivilöi ja jäähdytä liemi, laita se pakastepussiin ja lisää ankanrinnat pussiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Laita ankanrinnat nahkapuoli leikkuulautaa vasten ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.

3. Soijakastike: Purista appelsiineista ja limeistä mehu. Sekoita mehut soijan ja seesamiöljyn kanssa kastikkeeksi. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita silppu ja seesaminsiemenet kastikkeeseen.

4. Keitä sobanuudelit al dente -suolatussa vedessä. Kaada vesi pois lävikön avulla ja huuhdo nuudelit kylmiksi. Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi kurkku tulitikun kokoisiksi paloiksi. Laita kurkku ja nuudelit kulhoon, kaada päälle soijakastike ja sekoita hyvin. Suikaloi kevätsipulit, mausta ankkaviipaleet suolalla ja pippurilla. Asettele salaatti neljälle lautaselle, salaatin päälle ankkaa ja koristele kevätsipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!