Ankeriasvoileipä
Ankerias on loppukesän ja syksyn kala. Savustettu ankerias on ihana erikoisuus. Tämä resepti toimii herkullisena alkuruokana tai yksinkertaisena lounaana. Viileä olut ja ehkä pieni snapsi sopivat hyvin lisäksi... Halutessa munankeltuaiset voi tarjoilla erikseen pienistä kupeista.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 200 g savustettua ankeriasta viipaleina
- 4 siivua maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
- voita
- 1 nippu ruohosipulia
- 4 kananmunaa
Valmistusohje
1. Voitele leipäviipaleet voilla ja peitä ne hyvin ohuin ankeriasviipalein. Hienonna ruohosipuli ja ripottele kalan päälle.
2. Erottele munanvalkuaiset keltuaisista esimerkiksi antamalla valkuaisen valua sormien läpi kulhoon keltuaisen jäädessä kokonaiseksi kämmeneen. Valkuaisista voit esimerkiksi valmistaa marenkia tai ne voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.
3. Tee ruohosipulikekoihin syvennykset ja liu'uta keltuaiset paikalleen, tai tarjoile keltuaiset erikseen pienistä kupeista, kuten munakupeista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa