Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankeriasvoileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 200 g savustettua ankeriasta viipaleina
  • 4 siivua maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
  • voita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet voilla ja peitä ne hyvin ohuin ankeriasviipalein. Hienonna ruohosipuli ja ripottele kalan päälle.

2. Erottele munanvalkuaiset keltuaisista esimerkiksi antamalla valkuaisen valua sormien läpi kulhoon keltuaisen jäädessä kokonaiseksi kämmeneen. Valkuaisista voit esimerkiksi valmistaa marenkia tai ne voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

3. Tee ruohosipulikekoihin syvennykset ja liu'uta keltuaiset paikalleen, tai tarjoile keltuaiset erikseen pienistä kupeista, kuten munakupeista.

Ankerias on loppukesän ja syksyn kala. Savustettu ankerias on ihana erikoisuus. Tämä resepti toimii herkullisena alkuruokana tai yksinkertaisena lounaana. Viileä olut ja ehkä pieni snapsi sopivat hyvin lisäksi... Halutessa munankeltuaiset voi tarjoilla erikseen pienistä kupeista.

Lisää aiheesta:

Ruistikut parmesaanilla ja valkosipulillaKylmäsavulohirullatLinnunpesäSavuankeriasvoileipäPääsiäisen täytetyt munanpuolikkaatMatjessillitorttu
KalavoileipäAlkuruoatKevytKeventäjätVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä
  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 31.03.202307:40
    Leipä

    Nopeat leivät juhliin tai arkeen: Katin ihanat rapuleivät

  • 31.05.201612:19
    Pääruoat

    Kalaräppi eli kalawrapit rieskasta

  • 08.10.201308:24
    Makuja

    Munakokkelia, saaristolaisleipää ja siianmätiä

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Lehtisalaattikastike lohelle