Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankeriaspasteija jauhetulla hauella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g fileoitua, tuoretta ankeriasta
  • 200 g haukifileetä
  • 30 g vaaleaa vuokaleipää ilman reunoja
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 1 rkl voita
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • ½ tl puristettua sitruunamehua

Tarvitset myös

  • 1 litran uuninkestävän vuoan

Valmistusohje

1. Paista salottisipuli puolessa voista ilman että se saa väriä. Anna jäähtyä. Laita leivät kulhoon, kostuta ruokalusikallisella kuohukermaa, lisää kevyesti vatkattu muna sekä salottisipuli. Anna maustua hetki jääkaapissa.

2. Paloittele haukifilee. Sekoita se leipäseoksen kanssa tehosekoittimessa tai muussa vastaavassa hienoksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita taikina jääkaappiin n. 20 minuutiksi. Lisää kuohukerma vähän kerrallaan kylmään taikinaan, ja viimeiseksi puolet hienonnetusta tillistä.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka ja mausta ankeriasfileet suolalla ja pippurilla. Laita ne vuokaan nahkapuoli ulospäin. Ripottele päälle loput tillistä ja täytä vuoka haukitaikinalla, silota pinta veitsellä. Paista vesihauteessa n. 1 tunti.

Tämän pasteijan valmistamiseen tarvitset sauvasekoittimen, tehosekoittimen tai monitoimikoneen. Herkullisen pasteijan makua voi lisätä savustetulla ankeriaalla ja/tai happamien omenoiden paloilla. Voit myös vaihdella makua eri maustein, kuten persiljalla, ruohosipulilla tai rakuunalla.

Lisää aiheesta:

Pekoni-viikunamuffinitHaukimureke ja katkarapukastikeJauhelihamurekeLohta ja kasviksia filotaikinassaKanapiirakka parsakaalillaLohi-fetapiiras
AnkeriasLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankerias
  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Ankeriaspasteija jauhetulla hauella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ankeriasaladobi