Ankeriaspasteija jauhetulla hauella

Tämän pasteijan valmistamiseen tarvitset sauvasekoittimen, tehosekoittimen tai monitoimikoneen. Herkullisen pasteijan makua voi lisätä savustetulla ankeriaalla ja/tai happamien omenoiden paloilla. Voit myös vaihdella makua eri maustein, kuten persiljalla, ruohosipulilla tai rakuunalla.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g fileoitua, tuoretta ankeriasta
  • 200 g haukifileetä
  • 30 g vaaleaa vuokaleipää ilman reunoja
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 1 rkl voita
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • ½ tl puristettua sitruunamehua

Tarvitset myös

  • 1 litran uuninkestävän vuoan

Valmistusohje

1. Paista salottisipuli puolessa voista ilman että se saa väriä. Anna jäähtyä. Laita leivät kulhoon, kostuta ruokalusikallisella kuohukermaa, lisää kevyesti vatkattu muna sekä salottisipuli. Anna maustua hetki jääkaapissa.

2. Paloittele haukifilee. Sekoita se leipäseoksen kanssa tehosekoittimessa tai muussa vastaavassa hienoksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita taikina jääkaappiin n. 20 minuutiksi. Lisää kuohukerma vähän kerrallaan kylmään taikinaan, ja viimeiseksi puolet hienonnetusta tillistä.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka ja mausta ankeriasfileet suolalla ja pippurilla. Laita ne vuokaan nahkapuoli ulospäin. Ripottele päälle loput tillistä ja täytä vuoka haukitaikinalla, silota pinta veitsellä. Paista vesihauteessa n. 1 tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!