Anjovistäytteinen pannukakkurulla
Tästä kaikki pitävät! Valmista rulla hyvissä ajoin etukäteen ennen tarjoilua, sitten vain gratinoit sen nopeasti, viipaloit ja tarjoilet drinkkinaposteltavana, alkuruokana tai illallisena maukkaan oluen kera.
Neljälle-viidelle
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 7 dl maitoa
- 3 kananmunaa
Täyte
- 2 isoa keltasipulia, hienonnettuina
- 1 iso rasia anjovisfileitä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2 dl juustoraastetta
- voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sekoita jauhot, suola, munat ja maito, vatkaa sileäksi taikinaksi ja anna turvota 10 minuuttia.
3. Laita uunipannuun leivinpaperia, penslaa se voisulalla.
4. Kaada taikina pannuun, paista kypsäksi uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
5. Paista sipuli pehmeäksi voissa. Kääntele mukaan anjovikset liemineen ja kuumenna. Ota liedeltä.
6. Kumoa pannukakku uudelle leivinpaperilla ja vedä pois paistopaperi.
7. Levitä päälle täyte, ripottele päälle persiljaa ja kääri rullalle lyhyestä päästä alkaen.
8. Laita rulla sauma alaspäin uunivadille. Ripottele päälle juustoa. Gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut. Viipaloi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka