Anjovista paahtoleivällä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659750/landscape16_9/515/290/21a2aeed7c7b696bc67a26fe63a02e55/yz/899526-2712.jpg)
Tämä Ruotsissa perinteinen anjovistahna on ruotsinkielisen nimensä, gubbröra, mukaisesti herraseurueiden suosikkisyötävää. Se on snapsin vanha kunnon lisuke ja sopii alkuruoaksi tai yöpalaksi. Anjovistahna tarjoillaan vastasekoitettuna ja kylmänä.
4 annosta
- 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 200 g anjovisfileitä
- 2 sipulia
- 1 rkl voita
- ½ dl tillisilppua
- pippuria
- (savustamatonta mätitahnaa)
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Hienonna munat ja anjovis, silppua tilli. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa ruskistamatta. Jäähdytä.
2. Sekoita muna, anjovis, tilli ja sipuli tahnaksi. Mausta pippurilla. Tahnaan voi myös halutessaan sekoittaa savustamatonta mätiä.
3. Paista leivät voissa kullanruskeiksi. Levitä anjovistahna leiville ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka