Anjovista paahtoleivällä

Tämä Ruotsissa perinteinen anjovistahna on ruotsinkielisen nimensä, gubbröra, mukaisesti herraseurueiden suosikkisyötävää. Se on snapsin vanha kunnon lisuke ja sopii alkuruoaksi tai yöpalaksi. Anjovistahna tarjoillaan vastasekoitettuna ja kylmänä.

4 annosta

  • 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 200 g anjovisfileitä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • ½ dl tillisilppua
  • pippuria
  • (savustamatonta mätitahnaa)
  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Hienonna munat ja anjovis, silppua tilli. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa ruskistamatta. Jäähdytä.

2. Sekoita muna, anjovis, tilli ja sipuli tahnaksi. Mausta pippurilla. Tahnaan voi myös halutessaan sekoittaa savustamatonta mätiä.

3. Paista leivät voissa kullanruskeiksi. Levitä anjovistahna leiville ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!