Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anjovista paahtoleivällä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 200 g anjovisfileitä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita
  • ½ dl tillisilppua
  • pippuria
  • (savustamatonta mätitahnaa)
  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Hienonna munat ja anjovis, silppua tilli. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa ruskistamatta. Jäähdytä.

2. Sekoita muna, anjovis, tilli ja sipuli tahnaksi. Mausta pippurilla. Tahnaan voi myös halutessaan sekoittaa savustamatonta mätiä.

3. Paista leivät voissa kullanruskeiksi. Levitä anjovistahna leiville ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Savulohitoastit ja munakokkeliKananmaksapyttipannuJanssoninkiusausAnjovislaatikko tillilläAnjovisseosta perunoillaWieninleike herneiden kera
KalavoileipäAlkuruoatVälipalatKalaruoka

Tämä Ruotsissa perinteinen anjovistahna on ruotsinkielisen nimensä, gubbröra, mukaisesti herraseurueiden suosikkisyötävää. Se on snapsin vanha kunnon lisuke ja sopii alkuruoaksi tai yöpalaksi. Anjovistahna tarjoillaan vastasekoitettuna ja kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä
  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 31.03.202307:40
    Leipä

    Nopeat leivät juhliin tai arkeen: Katin ihanat rapuleivät

  • 31.05.201612:19
    Pääruoat

    Kalaräppi eli kalawrapit rieskasta

  • 08.10.201308:24
    Makuja

    Munakokkelia, saaristolaisleipää ja siianmätiä

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Lehtisalaattikastike lohelle