Mainos
Mainos

Jos kaapista löytyy purkki anjovista ja jääkaapista muutama kylmä, keitetty peruna, valmistat niistä helposti maukkaan yöpalan tai maalaismaisen lounaan.

Neljälle

  • 100 g anjovisfileitä
  • 12-16 pientä keitettyä perunaa
  • 2 pientä viipaloitua punasipulia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • halutessasi, chilihiutaleita

Kastike

  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • anjovislientä
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta anjovikset ja säästä liemi.

2. Paista kastikkeeseen tuleva sipuli voissa. Lisää kerma ja keitä kokoon n. 3 minuuttia. Mausta anjovisliemellä ja valkopippurilla.

3. Paista perunat voinokareessa. Lisää anjovisfileet ja punasipuli, anna kaiken lämmetä. Norota päälle kastiketta, koristele persiljalla. Muutama hyppysellinen chilihiutaleita antaa lisäterävyyttä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.