Anjovisseosta perunoilla

Jos kaapista löytyy purkki anjovista ja jääkaapista muutama kylmä, keitetty peruna, valmistat niistä helposti maukkaan yöpalan tai maalaismaisen lounaan.

Neljälle

  • 100 g anjovisfileitä
  • 12-16 pientä keitettyä perunaa
  • 2 pientä viipaloitua punasipulia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • halutessasi, chilihiutaleita

Kastike

  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • anjovislientä
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta anjovikset ja säästä liemi.

2. Paista kastikkeeseen tuleva sipuli voissa. Lisää kerma ja keitä kokoon n. 3 minuuttia. Mausta anjovisliemellä ja valkopippurilla.

3. Paista perunat voinokareessa. Lisää anjovisfileet ja punasipuli, anna kaiken lämmetä. Norota päälle kastiketta, koristele persiljalla. Muutama hyppysellinen chilihiutaleita antaa lisäterävyyttä.

Parhaat ruokaohjelmat