Anjovisseosta perunoilla
Jos kaapista löytyy purkki anjovista ja jääkaapista muutama kylmä, keitetty peruna, valmistat niistä helposti maukkaan yöpalan tai maalaismaisen lounaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 100 g anjovisfileitä
- 12-16 pientä keitettyä perunaa
- 2 pientä viipaloitua punasipulia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- halutessasi, chilihiutaleita
Kastike
- 1 hienonnettu keltasipuli
- voita
- 2 dl kuohukermaa
- anjovislientä
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Valuta anjovikset ja säästä liemi.
2. Paista kastikkeeseen tuleva sipuli voissa. Lisää kerma ja keitä kokoon n. 3 minuuttia. Mausta anjovisliemellä ja valkopippurilla.
3. Paista perunat voinokareessa. Lisää anjovisfileet ja punasipuli, anna kaiken lämmetä. Norota päälle kastiketta, koristele persiljalla. Muutama hyppysellinen chilihiutaleita antaa lisäterävyyttä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa