Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anjovisrullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

50 palaan

  • 1 rulla valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 10 anjovisfileetä
  • 2 kananmunaa (keitettäväksi)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna (penslaukseen)
  • 25 oliivia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta anjovisfileet ja hienonna ne. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 9 minuuttia. Huuhdo munat kylmässä vedessä ja anna jäähtyä. Kuori ja muussaa kananmunat.

2. Sekoita anjovis, muna ja juusto. Levitä seos voitaikinan päälle. Kääri taikina pitkäksi rullaksi. Vatkaa muna, penslaa rullan reuna munalla ja purista kiinni. Aseta rulla saumapuoli alaspäin.

3. Leikkaa rulla 50 viipaleeksi. Laita viipaleet leivinpaperille pellille. Halkaise oliivit ja koristele jokainen rullapala yhdellä oliivipalalla. Paista uunissa 6 minuuttia kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita.

Tämä on nopeasti valmistuva pikkupurtava, joka sopii sekä kuohuviinin että glögin kanssa. Täytettä voi varioida esimerkiksi juustoraasteen, maksapasteijan tai mätitahnan avulla. Valmiina ostetun voitaikinan ansiosta valmistusaika on lyhyt.

Lisää aiheesta:

Sipuli-anjovispiirasHedelmänyytitFenkolipiirasPekonipiirasPekoni-purjopiirasAnjovistäytteinen pannukakkurulla
AnjovisAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Anjovis
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttianjovikset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettua salviaa ja anjovista

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Anjoviskääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Sipuli-anjovispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Anjovispallot