Anjovisrullat

Tämä on nopeasti valmistuva pikkupurtava, joka sopii sekä kuohuviinin että glögin kanssa. Täytettä voi varioida esimerkiksi juustoraasteen, maksapasteijan tai mätitahnan avulla. Valmiina ostetun voitaikinan ansiosta valmistusaika on lyhyt.

50 palaan

  • 1 rulla valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 10 anjovisfileetä
  • 2 kananmunaa (keitettäväksi)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna (penslaukseen)
  • 25 oliivia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta anjovisfileet ja hienonna ne. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 9 minuuttia. Huuhdo munat kylmässä vedessä ja anna jäähtyä. Kuori ja muussaa kananmunat.

2. Sekoita anjovis, muna ja juusto. Levitä seos voitaikinan päälle. Kääri taikina pitkäksi rullaksi. Vatkaa muna, penslaa rullan reuna munalla ja purista kiinni. Aseta rulla saumapuoli alaspäin.

3. Leikkaa rulla 50 viipaleeksi. Laita viipaleet leivinpaperille pellille. Halkaise oliivit ja koristele jokainen rullapala yhdellä oliivipalalla. Paista uunissa 6 minuuttia kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!