Anjovismunakas
Julkaistu
Tätä paremmaksi ei munakas juuri voi tulla. Anjovis, tomaatit ja rapeaksi gratinoitu juusto takaavat sen. Hyvä lounas- tai iltaruoka näkkileivän ja kylmän oluen kera.
Kahdelle-kolmelle
- 4 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1 rasia anjovisfileitä
- 2 tomaattia viipaleina
- murustettua oreganoa
- juustoraastetta
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa jauhot, maito ja munat sileäksi taikinaksi, suolaa.
2. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai pannulle ja paista, kunnes se alkaa jähmettyä, n. 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista, laita päälle tomaatit ja anjovikset, ripottele päälle juusto ja oregano ja kypsennä valmiiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan