Anjovislaatikko kapriksilla
Julkaistu
Herkullinen lounaslaatikko, jossa maistuvat sekä hillosipuli että kaprikset. Laatikko on maukasta myös kylmänä.
Neljälle-kuudelle
- 8 keitettyä perunaa, viipaleina
- 1 prk anjovisfileitä, 125 g
- 2 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl sinapinsiemeniä, murskattuina
- 1 pieni lasillinen hillosipuleita
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 rkl kapriksia
- voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita perunat uunivuokaan, lisää anjovikset.
2. Hienonna hillosipulit karkeasti ja lisää vuokaan. Vatkaa kerma, sekoita siihen sinappi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja höylää päälle hieman voita. Gratinoi uunissa 15 minuuttia.
3. Ripottele päälle kapriksia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka