Anjovis-parsakaali-rusinaspagetti

Loihdi maukas pasta-annos Antti Vahteran reseptillä. Rusinat tuovat ihanasti makua annokseen.

Ainekset

  • 3 dl pieniä parsakaalin nuppuja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 prk anjovista
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 kantitonta vaaleaa leipäviipaletta
  • 300 g spagettia

Valmistusohje

Leikkaa parsakaalista pieniä nuppuja. Kuullota ne pannulla rusinoiden kera. Lisää hieman vettä pannuun, jotta rusinat pehmenevät ja parsakaalit kypsyvät. Keitä vesi pois.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Valuta ja laita takaisin kattilaan. Sekoita pastaan parsakaalit, rusinat ja anjovis. Lisää öljy. Jos pidät suolaisesta anjoviksen mausta enemmänkin, lisää joukkoon myös anjoviksen lientä.

Leikkaa leipäviipaleet suikaleiksi ja paista oliiviöljyssä kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Lisää rapeat leipäsuikaleet pastan päälle lautasille. Viimeistele mustapippurilla. Voit lisätä suolaa makusi mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.