Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

Entiset kotiruoat ovat vaihtuneet nykyajan juhlaruoaksi, niin tämäkin.

Neljälle

  • 8 viipaletta lehtipihviä
  • 2 suolakurkkua suikaleina
  • 1 sipuli silppuna
  • 3 anjovisfileetä liemineen
  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 valkopippuria
  • 4 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Painele lihaa kevyesti litteämmäksi. Mausta pippurilla ja hivenellä suolaa. Aseta suikale suolakurkkua lihalle ja kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla.

2. Kuullota sipulisilppua kevyesti voissa ja siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen lihakääryleet pannulla hyvin ja siirrä pataan. Ripota päälle jauho ja kaada lihaliemi joukkoon. Soseuta anjovisfileet haarukalla ja lisää sekin pataan sekä hiukan lientä anjovispurkista. Anna padan porista kannella peitettynä noin 35 minuuttia.

3. Lisää pataan kerma, pippurit ja laakerinlehti ja keitä vielä, kunnes liha tuntuu murealta. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile keitettyjenperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.