Ananasta karamellikastikkeella
Aitoon karamellikastikkeeseen sulatetaan ensin sokeri, ja lisätään sitten voi ja kerma. Voit kuitenkin tehdä myös päinvastoin, ja kastikkeesta tulee yhtä maukas, mutta se on helpompi valmistaa niin. Tarjoile minkä tahansa hedelmien tai jäätelön kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 iso ananas
- 2 kiiviä, viipaleina
- 1 pkt pähkinäjäätelöä
Kastike
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl siirappia
- ½ dl fariinisokeria
- 2 rkl voita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kerma, siirappi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi.
2. Vatkaa voi mukaan pieninä nokareina. Keitä 10-15 minuuttia. Ota liedeltä, lisää vaniljasokeri.
3. Leikkaa ananas neljäksi viipaleeksi, laita lautasille.
4. Laita päälle jäätelöä ja kastiketta, koristele kiivillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti