Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Amerikkalainen sinihomejuusto-pekonihampurilainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perjantaina herkutellaan! Chef´n perustaja David Holcombin erinomainen resepti hampurilaisen valmistamiseen.

Ainekset 24ään hampurilaiseen

  • 1,8 kg jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 220g sinihomejuustoa
  • 12 siivua pekonia
  • jääsalaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 24 pientä hampurilaissämpylää (mini-koko)
  • sinappia
  • majoneesia
  • ketsuppia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Levitä oliiviöljyä parilalle tai pannulle, lämmitä grilli tai vaihtoehtoisesti pannu.

Sekoita suuressa kulhossa jauheliha, hienonnettu punasipuli ja pippuri. Sekoita käsin ainesosat sekaisin. Tee 48 ohutta pihviä ja tee pihvin keskelle pieni kuoppa, johon lisäät sinihomejuustopalan. Sen jälkeen aseta toinen pihvi ensimmäisen päälle ja painele reunat yhteen. Katso, että juusto peittyy kokonaan. Lisää suolaa ja pippuria molemmille puolille.

Jos valmistat pihvit grillissä niin sivele hieman oliiviöljyä pihvien päälle. Pannulla paistaessa lisää 1,5 rkl oliiviöljyä pannulle ja paista pihvejä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Liha on kypsää noin 70-asteisena. Käännä pihvit varovasti, jotta pinta ei mene rikki ja juusto pääse valumaan ulos.

Paahda sämpylät. Aseta jäävuorisalaatti sämpylän pohjalle, lisää majoneesi, pihvi, pekoni ja sämpylän kansi. Tarjoile heti.

Katso video!

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Sinihomejuusto-hampurilainen – Joel Harkimon reseptiKesän parhaat burgerit grillissäNopeat juustohampurilaisetJuustopurilainenBriepurilainenSonnyn hampurilaiset
HampurilainenMakujaHuomenta SuomiOula HänninenVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle