Alkuruokavoileipä lohen, katkarapujen ja mädin kera
Tämä elegantti alkuruoka yhdistää kaikkea hyvää merestä; lohta, katkarapuja ja mätiä. Tarjoile päivällisen alkajaisiksi.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 12 katkarapua
- 2 viipaletta kylmäsavulohta
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- 50 g muikunmätiä
- pöytämargariinia
- 4 salaatinlehteä
- 4 sitruunalohkoa
- 2 kirsikkatomaattia
- muutama tillinoksa
- muutama ruohosipulinvarsi
- 4 rkl majoneesia
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut ja kananmuna. Leikkaa lohiviipaleet kahtia pituussuuntaan. Lohko sitruuna. Lohko kananmuna neljään osaan. Halkaise kirsikkatomaatit. Voitele leipäviipaleet ja leikkaa leivistä reunat pois.
2. Asettele täytteet kauniisti leipien päälle. Aseta salaatinlehti ja munalohko jokaisen leipäviipaleen päälle ja lusikoi päälle mätiä. Asettele katkaravut munalohkojen päälle. Kiedo lohiviipaleet ruusukkeiksi ja aseta leiville.
3. Koristele sitruunalla, kirsikkatomaatilla, tillillä ja ruohosipulilla. Pursota päälle majoneesia. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje