Alkuruokasalaatti avokadolla ja halloumilla
Halloumi on juusto, jota tarjoillaan usein Kyproksella. Se on täydellinen paistettava, sillä se ei sula pannussa. Tämä on pieni suolainen makupala ennen päivällistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g halloumia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ maustemittaa jauhettua mustapippuria
- 2 avokadoa
- 250 g salaatinlehtiä: lollo rossoa ja friseesalaattia
- ½ punainen paprika
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- ½ valkosipulinkynsi
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu. Purista mukaan valkosipuli ja mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Huuhdo salaatti, puhdista ja suikaloi paprika. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita salaatinlehdet ja avokado, jaa neljälle lautaselle.
3. Viipaloi halloumi ja jaa mielellään palat vielä viistosti. Sekoita vehnäjauhot ja mustapippuri, paneroi juustoviipaleet seoksessa. Suolaa ei tarvita, juusto itsessään on niin suolainen. Paista viipaleet varoen öljyssä ja asettele salaatin päälle. Koristele paprikasuikalein, tiputtele päälle kastiketta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan