Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alkuruokasalaatti avokadolla ja halloumilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Halloumi on juusto, jota tarjoillaan usein Kyproksella. Se on täydellinen paistettava, sillä se ei sula pannussa. Tämä on pieni suolainen makupala ennen päivällistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 250 g halloumia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 250 g salaatinlehtiä: lollo rossoa ja friseesalaattia
  • ½ punainen paprika

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu. Purista mukaan valkosipuli ja mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Huuhdo salaatti, puhdista ja suikaloi paprika. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita salaatinlehdet ja avokado, jaa neljälle lautaselle.

3. Viipaloi halloumi ja jaa mielellään palat vielä viistosti. Sekoita vehnäjauhot ja mustapippuri, paneroi juustoviipaleet seoksessa. Suolaa ei tarvita, juusto itsessään on niin suolainen. Paista viipaleet varoen öljyssä ja asettele salaatin päälle. Koristele paprikasuikalein, tiputtele päälle kastiketta. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Paahtopaistisalaatti guacamolen keraSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraCaesarsalaattiGrillattua halloumijuustoa avokadon keraPaahtopaistia kahden soseen keraPariisinsalaatti
JuustosalaattiKananmunatonKasvisruokaAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti
  • 15.02.202210:22
    Päärynät

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 24.01.202009:45
    Hellapoliisi

    Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Melonisalaattia ja vuohenjuustoa

  • 18.02.201300:00
    Lämmin salaatti

    Lämmin tomaatti-fetasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Marjasalaatti

    Mansikkasalaatti