Alkukeitto kasviksista
On monta hyvää syytä tarjota alkupalaksi kasviskeittoa. Keitto lämmittää vieraiden kehoa ja mieltä, maistuu täyteläiselle ja sisältää runsaasti vitamiineja. Myös kokki selviää vähällä vaivalla, sillä keitto valmistuu helposti ja on edullista tarjottavaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 100 g lanttua
- 100 g porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 1 purjo
- 1 sipuli
- voita
- suolaa, pippuria
- 1 litra kasvislientä
- tuoretta kirveliä
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi lanttu, porkkana ja juuriselleri. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota kasviksia voissa, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää kasvisliemi ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Kaada keitto annoskulhoihin ja koristele tuoreella kirvelillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan