Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ahvenmuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen ahvenmuhennos valmistetaan kokonaisista, suomustetuista kaloista. Tarjoile suoraan vuoasta keitettyjen perunoiden kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 4 isoa ahventa
  • 1 pieni purjo
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 rkl pehmeää voita
  • 1 laakerinlehti
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • keitettyä perunaa

Valmistusohje

1. Leikkaa ensin pois terävät evät. Suomusta ahvenet ennen perkaamista. Tee se mielellään tiskialtaassa veden alla, jotteivät suomut lentele ympäriinsä. Perkaa ahvenet, huuhtele ne huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo, tilli ja persilja. Voitele uunivuoka 1½ teelusikallisella voita. Pane vuokaan puolet purjosta ja yrteistä sekä laakerinlehti ja timjami. Mausta kala suolalla ja pippurilla., pyörittele jauhoissa ja aseta vuokaan. Ripottele päälle loput yrteistä ja loput voista nokareina.

3. Purista päälle sitruunamehu, kaada vesi vuokaan ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Lisää vuokaan kerma ja kypsennä kalaa vielä 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Kylmä, keitetty kesälohiKalapullat currykastikkeessaKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanVanhanajan ahvenmuhennosKeitettyä kuhaa fenkolikastikkeellaSaaristolaiskeitto
KalamuhennosKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Merikrottimedaljongit pekonikääreessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Muhennetut ahvenet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Muhennettu lipeäkala

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ahvenmuhennos