Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ahvenfileitä ja kantarelleja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 4 kpl 400-500 g ahventa
  • 200 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 40 g voita
  • vehnäjauhoja leivittämiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Suomusta ahvenet. Tämä voi olla vaikeaa ensikertalaiselle. Se onnistuu helpoimmin seuraavasti: pujota puutikku kalan suuhun, pidä tikusta kiinni ja vedä suomustin tai kuorimaveitsi itseäsi kohden. Jos suomustat sisällä, pidä kalaa tiskialtaassa tai vadissa veden alla, jotteivät suomut roisku ympäriinsä.

2. Fileoi kala, puhdista sienet, kuori ja hienonna sipuli. Silppua persilja. Paista sienet ja sipuli voissa keskilämmössä.

3. Jauhota, mausta ja paista ahvenfileet voissa keskilämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

Ahvenen hienostunut maku tulee paljolti sen nahasta. Siksi on tärkeää, että ahven suomustetaan enne fileoimista, muttei nyljetä. Kantarellit eli keltavahverot ovat ahvenen klassinen lisuke - vastakalastettu ahven ja tuoreet kantarellit ovat kesän suuria makunautintoja. Voit pyytää, että ahven suomustetaan jo kaupan kalatiskillä.

Lisää aiheesta:

Graavattu lohiPaistettua ahventa anjoviskermassaValkosipulihaukiKumara haukiFoliossa halstrattua ahventaKuhafilee ja paistettu kurkku
KalafileeKananmunatonSienisatoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière