Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Afrikkalaiset papupyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Papupyörykät ovat Afrikan vastaus falafelille. Tämä resepti on Nigeriasta. Tarjoile papupyörykät suolapaloina, lisäkkeinä tai noutopöydässä.

  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 ½ dl mustasilmäpapuja
  • 1 sipuli
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl chilisilppua
  • 1 muna
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • öljyä friteeraamiseen
  • vettä liotukseen ja keittämiseen

Valmistusohje

1. Laita pavut kulhoon, kaada päälle litra vettä ja anna liota yön yli. Hiero papuja toisiaan vasten käsin ja veden alla, niin kuoret irtoavat ja nousevat pinnalle. Kaada liotusvesi pois ja huuhdo papuja.

2. Laita kattilaan puhdasta vettä. Keitä papuja vielä ainakin 45 minuutin ajan tai kunnes ovat kypsiä. Valuta pavut ja anna niiden kuivua ja viilentyä.

3. Laita pavut ja 1 rkl vettä tehosekoittimeen tms. ja soseuta ne. Kaada sose kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita papusoseeseen. Lisää mustapippuri, suola, chilisilppu, muna ja jauho. Sekoita sileäksi taikinaksi.

4. Kuumenna öljyä padassa, kunnes se sihisee, kun pudotat maustesiemenen siihen. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja teelusikan avulla ja laske ne varovasti öljyyn. Keitä palloja öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pallerot reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperilla.

MUISTA AINA PAPUJEN KANSSA:

Papuja kannattaa liottaa aina vähintään 8 tuntia. Mieluiten yön yli. Liotuksen jälkeen liotusvesi kaadetaan pois ja papuja huuhdotaan hyvin. Sen jälkeen papuja keitetään, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Voit vaihtaa keitinvettä ainakin kerran.

Lisää aiheesta:

PerunagnocchitArancini eli helpot riisipyörykätAromaattinen keltainen riisiPapu-katkarapupallerotNokkos-ruohosipulikeittoPapupyörykät
KasvispyörykätLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispyörykät
  • 29.8.15:09
    Kesäkurpitsa

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Falafel egyptiläiseen tapaan

  • 06.03.201308:41
    Riistapyörykät

    Arancini eli helpot riisipyörykät

  • 18.03.201508:35
    Ystävänpäivä

    Broccoli-pinaattipullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Papu-katkarapupallerot