Afrikkalaiset papupyörykät
Papupyörykät ovat Afrikan vastaus falafelille. Tämä resepti on Nigeriasta. Tarjoile papupyörykät suolapaloina, lisäkkeinä tai noutopöydässä.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl mustasilmäpapuja
- 1 sipuli
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ tl suolaa
- ½ tl chilisilppua
- 1 muna
- 1 rkl vehnäjauhoa
- öljyä friteeraamiseen
- vettä liotukseen ja keittämiseen
Valmistusohje
1. Laita pavut kulhoon, kaada päälle litra vettä ja anna liota yön yli. Hiero papuja toisiaan vasten käsin ja veden alla, niin kuoret irtoavat ja nousevat pinnalle. Kaada liotusvesi pois ja huuhdo papuja.
2. Laita kattilaan puhdasta vettä. Keitä papuja vielä ainakin 45 minuutin ajan tai kunnes ovat kypsiä. Valuta pavut ja anna niiden kuivua ja viilentyä.
3. Laita pavut ja 1 rkl vettä tehosekoittimeen tms. ja soseuta ne. Kaada sose kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita papusoseeseen. Lisää mustapippuri, suola, chilisilppu, muna ja jauho. Sekoita sileäksi taikinaksi.
4. Kuumenna öljyä padassa, kunnes se sihisee, kun pudotat maustesiemenen siihen. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja teelusikan avulla ja laske ne varovasti öljyyn. Keitä palloja öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pallerot reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperilla.
MUISTA AINA PAPUJEN KANSSA:
Papuja kannattaa liottaa aina vähintään 8 tuntia. Mieluiten yön yli. Liotuksen jälkeen liotusvesi kaadetaan pois ja papuja huuhdotaan hyvin. Sen jälkeen papuja keitetään, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Voit vaihtaa keitinvettä ainakin kerran.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan