Aamiaisgrahamsämpylät
Amerikkalainen saarnaajapastori Graham ei vain julistanut sanaa, vaan oli myös terveysintoilija. Hän esimerkiksi jauhatti vehnäjauhonsa kuorimattomista, kokonaisista jyvistä saadakseen terveellisempää leipää. Siitä grahamjauho.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
20 sämpylää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 dl ruishiutaleita
- 8 dl grahamjauhoa
- n. 4 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, sekoita ja vaivaa loput ainekset nesteeseen sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä kaksi pitkää säiettä ja leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä leivinliinalla ja anna nousta 20 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä otettuasi ne uunista ja jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka