Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aamiaisgrahamsämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

20 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 8 dl grahamjauhoa
  • n. 4 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, sekoita ja vaivaa loput ainekset nesteeseen sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä kaksi pitkää säiettä ja leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä leivinliinalla ja anna nousta 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä otettuasi ne uunista ja jäähdytä ritilällä.

Amerikkalainen saarnaajapastori Graham ei vain julistanut sanaa, vaan oli myös terveysintoilija. Hän esimerkiksi jauhatti vehnäjauhonsa kuorimattomista, kokonaisista jyvistä saadakseen terveellisempää leipää. Siitä grahamjauho.

Lisää aiheesta:

TerveysleipäKuitusämpylätKellarisämpylätAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätPorkkana-raejuustosämpylätBrötchen - saksansämpylät
SämpylätKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät